Opleiding & Training
Bedrijfsacademie
Mensen vinden,
opleiden &
coachen
Executive coaching Visie &
klantprojecten
Klanten Contact
Hoe krijg je een Lean topcultuur? Verander effectief
Een of tweedaagse training

Aanleiding
Overal zie je Lean initiatieven. Hoe komt het dat het ene traject slaagt en het andere niet? Waarom blijft het vaak steken bij de goede bedoelingen van een paar mensen? Of staan de kosten niet in verhouding tot de opbrengst? Wat is essentieel om een Lean traject succesvol te laten verlopen?

Deze training geeft diepgaand inzicht in Lean en verandering. Hierdoor krijg je iedereen sneller mee en kost het minder moeite om mensen op één lijn te krijgen. Bovendien leer je hoe je met de juiste veranderaanpak fors kunt besparen op interne uren en de inzet van externe consultants.

De training is geschikt voor teamleiders, (hoger) management, directie en beleidsmakers in een organisatie. Wil je in jouw organisatie met Lean gaan starten? Of kamp je met vastgelopen Lean initiatieven? Dan krijg je die na deze training weer in beweging. De training wordt vooraf afgestemd op de specifieke vragen uit de trainingsgroep. Meer strategisch of meer praktisch.

Gewenste situatie
Het recept voor het slagen van Lean is helder. Zorg dat medewerkers in staat zijn om eigen activiteiten te benoemen als klantwaarde of verspilling. Zorg dat zij tevens het verband zien tussen hun eigen werk, klantwaarde en waar de organisatie naartoe wil. Zorg dat zij zelf in staat om eigen doelen te stellen en dit in verband te brengen met de doelen van de organisatie. Makkelijk gezegd, moeilijk gedaan: mensen veranderen niet zomaar uit zichzelf. Dit betekent namelijk dat zij leren anders te denken, anders te doen: een cultuurverandering in je organisatie. 

Hoe krijg je mensen mee?
Het geheim voor effectief veranderen zit hem in een effectieve verkoop- en marketingstrategie. Huh verkoop, marketing? We hebben het toch over betere processen. Ja en Lean is vooral het verkopen van een ‘gedachtengoed’. De implementatie van de tools is bijzaak. En vaak wordt hier de hoofdzaak van gemaakt. En steekt de organisatie hier het meeste geld in. Met als gevolg hoge kosten en lage opbrengst. Hoe draaien we dit om? Dat komt aan de orde in de training.

Resultaten
Deze training laat je met krachtige voorbeelden, experimenten en oefening zien hoe je de veranderaanpak direct succesvol toe kunt passen in jouw organisatie. Je leert verandervalkuilen zien. Hoe je zonder veel tijd en geld kwijt te zijn aan ‘draagvlak creëren’ toch resultaat boekt. En hoe Lean daardoor zelfs sneller gaat. Ik put hiervoor uit meer dan 10 jaar ervaring met een flinke dosis mislukkingen. Maar de laatste jaren gelukkig ook met wat geslaagde veranderingen.

Deze training verschilt van reguliere trainingen!
In de praktijk onthouden mensen slechts enkele dingen van een volledige trainingsdag. Maar wat zij ervaren hebben, nemen ze wel mee in hun dagelijks werk. De training zit dan ook vol met voorbeelden en oefeningen met beïnvloedings-technieken om snel inzicht en verandervaardigheden op te doen. Bovendien is na de training speciaal videomateriaal en documentatie beschikbaar voor versterking van het trainingseffect.

Het programma

  • Lean principes in vogelvlucht 
  • Wat zijn de drie verandervalkuilen in Lean trajecten? 
  • Hoe gebruik je deze valkuilen in je voordeel? (je kunt hier flink door besparen)
  • Welke beïnvloedingstechnieken werken in Lean trajecten?
  • Hoe ‘experimenteert’ de organisatie zich een weg naar succes?
  • Hoe gebruik je geavanceerde push- en pull principes? 

Trainingsduur
Deze training duurt één dag en is te combineren met de Training Lean klantwaarde tot een tweedaagse training.

Ir. Philip van Londen
Certified Black Belt (IASSC)

 

 

Trainingen en opleidingen van TOP! Ontwikkeling hebben een groepsomvang van minimaal 6 personen en maximaal 12 personen (tenzij anders vermeld). Per groep zijn verschillende niveaus te combineren.

Individuele inschrijving op aanvraag. Informeer naar maatwerktrajecten voor uw organisatie. Trainingen of opleidingen kunnen in aanmerking komen voor subsidie

 

Klik hier om deze informatie als pdf bestand te downloaden

TOP! Ontwikkeling bv - contactgegevens

Nijmegen - Etten Leur - Roosendaal - Eindhoven

Voor direct telefonisch contact, bel: 06 11 30 33 09 *
U kunt ons ook een e-mail sturen: info@topontwikkeling.nl *

* Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het contact
  Lees voor meer informatie ons privacy statement

 

Bezoekadres - op afspraak:
Nijmegen      Locatie Hercurius                                     Marialaan 77 Nijmegen
Etten-Leur    Locatie Stichting ViaQuales                     Handelsweg 11 Etten-Leur
Roosendaal  Locatie Centrum Mobiliteit & Logistiek   Markt 41a Roosendaal
Eindhoven    Locatie Brainpoort Assembly                   Run 5215 Veldhoven


Algemene voorwaarden  |  Klachtenprocedure  |  Privacy statement *

Wilt u graag dat wij contact met u opnemen?

Naam
Email
Telefoon
Opmerkingen